Čarobni jantar    |    Pisani metuljčki    |    Vodni detektiv    |    Pesmi
06.11.2022

Po nekaj daljšem premoru je izšla 7. knjiga iz zbirke Blagoslovljeni in prekleti: Plemiške rodbine na Slovenskem. 18. stoletje, 2. del: Od Del-Negrov do Škerpinov.

24.08.2022

Naročene knjige pošiljamo po pošti 1x tedensko, ob sobotah.

01.07.2022

Naravno konzerviranje hrane zdaj samo 19,00 €.

Prvotna cena je bila 25,00 €.

 

03.01.2020

Znižali smo cene knjigam: Hrami tišine, Podoba Slovenije in Vitezi, najemniki in smodnik. Nova cena posamezne knjige: 20,00 €.

Gradovi, utrdbe, vile, dvorci v Slovenskem primorju  25,00 €.

 
Z roko v roki
Barbara Gregorič Gorenc
Vezava: trda
Letnica izdaje: 2009
Obseg: 44 strani
Dimenzije: 140 x 200 x 9 mm
ISBN: 978-961-6057-72-1

V pesniški zbirki Z roko v roki se Barbara Gregorič Gorenc najprej posveti čudežu življenja ... in rodi se dojenček. Barbara slavi ta trenutek za vsakega otroka posebej in vse dojenčke naenkrat. Upravičeno – vsak otrok vendar spremeni svet! Najprej mami, potem očku in bratu, nato ... Začne se nova pot, priložnost za rast, zorenje in učenje. Ob novem dojenčku vselej spremljajo ambivalentni očutki brate in sestre.

V srednjem delu knjige, ko je otrok najmanjši, so tudi Barbarine pesmi najkrajše. Pojavljajo se celo štirivrstičnice, ki zadenejo žebljico na glavico, so že definicije, a še vedno pesmi. Ko otrok raste, rastejo z njim tudi pesmi. Iz navznoter in v vesolje obrnjenih pesmi pričakovanja in rojstva, spletanja vezi med mamo in otrokom, se z rastjo otroka, njegovim pogledom in korakom v svet tudi svet odzove. Pesmi postajajo bolj dramatične in dinamične.

Mama in otrok držita roko v roki, tako kot je mama kot otrok podala roko svoji mami in ta njeni in ... Veriga seže daleč daleč ... Živa veriga stisnjenih rok! Od kod? Do kam? In kot v vsaki verigi je pomemben vsak člen. Vse zgodbe so enake, a vsaka je drugačna in enkratna, zato je praznik vsako rojstvo! Barbara zajema iz izvira življenja, kot ženska ga sprejema, preoblikuje, neguje in slavi v vseh, tudi majhnih in navidez nepomembnih trenutkih in opravilih.

Komu je namenjena pesniška zbirka Z roko v roki? Vsem, ki pričakujejo ali se veselijo pravkaršnjega prihoda novega človeka na ta svet: mamicam, očkom, bratom, sestram, babicam, dedkom, tetam, prijateljem. Pesmi pa bodo radi prebirali vsi, ki cenijo dobro literaturo, zlasti poezijo. Virtuoznost in duhovitost, tudi neposladkana čustvenost znova dokazujejo, da se strokovnjaki in bralci, ki trdijo, da je Barbara Gregorič Gorenc ena najzanimivejših sodobnih slovenskih pesnic za otroke, ne motijo.

(Iz recenzije Jelene Sitar Cvetko)

Pesniška zbirka je bogato ilustrirana z edinstvenimi ilustracijami/kolaži Barbarine sestre Andreje Gregorič.

CENA: 15.00 €
Naročite knjigo:

Ime in priimek: Naslov: Poštna številka: Kraj: Telefon: E-mail: IDDDV:  

 

(c) 2008 Viharnik d.o.o.    |     Avtorska zaščita    |     Pogoji uporabe    |     Varnost podatkov