Čarobni jantar    |    Pisani metuljčki    |    Vodni detektiv    |    Pesmi
06.11.2022

Po nekaj daljšem premoru je izšla 7. knjiga iz zbirke Blagoslovljeni in prekleti: Plemiške rodbine na Slovenskem. 18. stoletje, 2. del: Od Del-Negrov do Škerpinov.

24.08.2022

Naročene knjige pošiljamo po pošti 1x tedensko, ob sobotah.

01.07.2022

Naravno konzerviranje hrane zdaj samo 19,00 €.

Prvotna cena je bila 25,00 €.

 

03.01.2020

Znižali smo cene knjigam: Hrami tišine, Podoba Slovenije in Vitezi, najemniki in smodnik. Nova cena posamezne knjige: 20,00 €.

Gradovi, utrdbe, vile, dvorci v Slovenskem primorju  25,00 €.

 
Skriti grafiti
Barbara Gregorič Gorenc
Vezava: trda
Letnica izdaje: 2011
Obseg: 56 strani
Dimenzije: 145 x 200 x 10
ISBN: 978-961-6057-83-7

V naslovu pričujoče pesniške zbirke za najstnike Skriti grafiti se skriva najočitnejša značilnost, ki se kaže skozi celotno zbirko. Kakor mora biti grafit očiten, na vidnem mestu, tako najstnik doživlja svoja vsakokratna razpoloženja, ki nihajo od otožnosti, osamljenosti, nerazumevanja in tesnobe do prešernega veselja, čutne erotike in kar pršeče volje do življenja. A ti napisi razpoloženj in misli, ki jih najstnik ne izreče in misli, da so očitni, so očitni samo njemu, okolici nikakor ne. Za okolico so skriti. Skriti, vse dokler jih ne izreče.

In ta dvojnost, nihanje najstniških razpoloženj, nihanje med najstniškim prepričanjem, da se jim na obrazu vidi, kaj mislijo, in nemočjo okolice, da bi jih razumela, če tega ne izrečejo, ter nihanje dveh različnih izpovedovalcev, ta osnovna drža zbirke je imenitno zapisana v protislovnosti naslovne besedne zveze Skriti grafiti.

Milena Mileva Blažić je v obsežni enciklopediji svetovne mladinske literature International Companion Encyclopedia of Children's Literature Barbaro Gregorič Gorenc postavila med osrednje sodobne avtorice in avtorje otroške in mladinske literature na Slovenskem. Z vsako novo svežino v vsaki novi pesniški zbirki si avtorica to mesto samo utrjuje.

 Ilustracije: Andreja Gregorič

 

RAZPRODANO!

CENA: 0.00 €
Naročite knjigo:

Ime in priimek: Naslov: Poštna številka: Kraj: Telefon: E-mail: IDDDV:  

 

(c) 2008 Viharnik d.o.o.    |     Avtorska zaščita    |     Pogoji uporabe    |     Varnost podatkov